In gesprek met onze collega Gustian, Manager Debt Advisory & Treasury

Gustian van der Linde Orchard Finance

Orchard Finance groeit flink door. De afgelopen maanden hebben we vele nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Één van die nieuwe collega’s is Gustian van der Linde. Al is Gustian eigenlijk een oud-bekende van Orchard Finance! Erg leuk dat we Gustian weer mogen verwelkomen binnen het team. Ben je benieuwd naar Gustian zijn verhaal en hoe het is om aan de slag te gaan als Manager Debt Advisory & Treasury bij Orchard Finance? Lees snel verder!

Wie ben je en kun je iets vertellen over je achtergrond? 

Na mijn studie in Groningen ben ik in 2015 na een stageperiode als consultant bij Orchard begonnen. Hier heb ik in korte tijd veel geleerd en ervaring opgedaan in Debt Advisory en Treasury. Na ruim vijf jaar met veel plezier bij Orchard te hebben gewerkt heb ik drie jaar geleden besloten om een uitstapje te maken, namelijk als M&A consultant bij een ander kantoor. In die rol begeleidde ik het aan- en verkopen van bedrijven. Na twee leerzame jaren ben ik afgelopen september naar Orchard teruggekeerd om weer volop aan de slag te gaan met Debt Advisory en Treasury projecten. 

Je bent inmiddels weer volledig ingeburgerd! Hoe heb je het ervaren om weer aan de slag te gaan bij Orchard Finance? 

Ik heb een vliegende start kunnen maken na mijn terugkomst, vanaf de eerste dag kon ik gelijk weer aan de slag op verschillende projecten. Erg leuk om alle bekende gezichten weer te zien, maar ook om alle nieuwe collega’s te ontmoeten. Er zijn zeker ontwikkelingen geweest  de tijd dat ik weg ben geweest, maar de plezierige Orchard cultuur is nog altijd hetzelfde. 

Uit welke werkzaamheden haal je de meeste voldoening? 

De leukste fase van ieder traject vind ik als ik me weer mag onderdompelen in de uitdagingen van een nieuwe klant. Ik vind het erg leuk om goed te begrijpen wat het business model en de strategie van de klant zijn: welke producten verkopen ze? Wat speelt er in de sector? Hoe winstgevend zijn ze? En meer van dit soort vragen. Vaak ontdek je bijzondere bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die toch producten maken die je dagelijks gebruikt of ziet. 

Wat is je meest bijzondere vakantiebestemming geweest en waarom? 

Mijn meest bijzondere bestemming is toch wel India geweest. Na mijn studie heb ik hier een aantal weken samen met mijn vriendin doorheen gereisd. Dit was mijn eerste trip buiten Europa en dat bleek best een uitdaging! Na een paar dagen te hebben geacclimatiseerd, kun je echt genieten van de geuren, kleuren, de mensen, de gastvrijheid en het eten. Een fantastische ervaring! 

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit? 

Die beleef ik ieder jaar op wintersport, wat ook gelijk mijn favoriete vakantie van het jaar is. Vroeg opstaan om een paar lekkere pistes te pakken, lunchen in de zon, de hele dag in de bergen zijn en aan het einde van de dag neerstrijken voor een biertje. Vervolgens vroeg naar bed, om de volgende dag dit patroon weer te herhalen, heerlijk!

Bedankt voor het interview Gustian! Heeft Gustian zijn verhaal je interesse gewekt? Klik hier voor alle openstaande vacatures en wie weet zien we jou binnenkort bij ons op kantoor!

Meer nieuws

Port of Amsterdam Orchard Finance
18 januari 2024

Port of Amsterdam: “Er ligt nu een solide financiële basis om op te bouwen”

5 januari 2024

Een kijkje in de keuken bij Analist Lara

Herfinanciering Sligro Orchard Finance
10 december 2023

Sligro rond herfinancieringstraject succesvol af