Op regelmatige basis organiseert Orchard Finance voor haar bestaande en potentiële opdrachtgevers evenementen, workshops en trainingen op actuele aandachtsgebieden binnen Finance en Treasury. Zie de eerstkomende Orchard Finance activiteiten aan de rechterhand voor meer informatie. Voor vragen of meer informatie stuur een email naar BusinessSupport@orchardfinance.com.

Orchard Finance is door NBA gecertificeerd als opleidingsinstituut en organiseert trainingen volgens de NBA richtlijnen.
Na volledige deelname aan een van onze trainingen ontvangt u een officieel deelnemerscertificaat met daarin opgenomen de toegekende PE uren.

Interesse? Schrijf u snel in voor één van onze trainingen via deze link.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

ACQUISITIEFINANCIERING

april 11 @ 1:30 pm - 5:30 pm

€225,00

Omschrijving

In deze cursus wordt ingegaan op het proces van een overnamefinanciering. Hoe verloopt het proces van het regelen van een financiering voor de overname van een bedrijf. Hierbij wordt onderscheid gemaakt naar acquisitiefinanciering door een onderneming en een acquisitiefinanciering door een participatiemaatschappij. Naast het proces wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het extern financieren van een acquisitie.

Mede aan de hand van real life cases worden de ins en outs van een dergelijk intensief proces beschreven.

Doel
Kennis van het proces van acquisitiefinanciering en de wijze waarop de organisatie zich daarop kan voorbereiden. Maar ook, wat kan een organisatie verwachten na een overname door een participatiemaatschappij, zowel financieel als organisatorisch.  Daarnaast in een vroegtijdig stadium bepalen wat de financierbaarheid van een mogelijke acquisitie is met daarbij een goede mix van de diverse kapitaalinstrumenten.

Inhoud

Het proces van een acquisitiefinanciering, de verschillende vormen van acquisitiefinanciering, de markt voor acquisitiefinanciering (met het oog op de diverse soorten kapitaalinstrumenten), impact op organisatie en met name de financiële organisatie. Want ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk!

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt niet alleen gekeken naar de financiële impact, maar ook naar de (strategische) impact van een acquisitie op een organisatie in de toekomst, waaronder de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het verder uitrollen van de strategie van de onderneming.

Doelgroep
CFO’s, treasurers, business controllers, (groeps)controllers.

PE uren: 4

 

Gegevens

Datum:
april 11
Tijd:
1:30 pm - 5:30 pm
Kosten:
€225,00
Evenement Categorie:

Locatie

Restaurant De Olifant
Straatweg 1
Breukelen, 3621 BG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0346-56 14 78
Website:
http://www.deolifant.nl/